Alternatieven

Hier volgt een overzicht van bekende en bijzondere alternatieven. Het is niet de bedoeling om uitputtend te zijn – dat gaat niet. Er zijn duizenden systemen, wereldwijd. Ā Daarom linken we ook naar overzichten. Het gaat erom te laten zien wat er allemaal is en kan. En, wat er al bedacht is maar nog niet in gebruik is genomen.

Allemaal ter inspiratie en aanmoediging! U kunt ook zelf een alternatief toevoegen. Na goedkeuring verschijnt het pas op de website (anders krijgen we hele vreemde dingen op de lijst šŸ˜‰

[link-library]

Over de categorieƫn

Met geld-gebaseerd bedoelen we dat de waarde van de munt is gekoppeld aan de waarde van de Euro, Pound Sterling of een andere reguliere currency. Van oudsher bij de LETS-systemen: 1 ster = 1 gulden. Een Dammetje (rotter-dam) is 1 euro.

Met tijd-gebaseerd bedoelen we dat de waarde van de munt een uitdrukking is van tijd. Een minuut. Een uur. Een kwartier.

De modelmatige systemen zijn nog niet ‘live’ maar zijn ofwel in technische aanbouw of zelfs nog minder ver dan dat. Klein beginnen jongens!

Met NederlandsĀ bedoelen we mee, dat je er als Nederlander aan mee kunt doen. Niet per se Nederlandstalig dus.