Workshop

Barry legt het principe van de geldschepping uit in 1 plaatje

Barry legt het principe van de geldschepping uit in 1 plaatje

In de workshop Groei of Evenwicht – kunnen 10-25 deelnemers kennismaken met de verborgen oorzaak achter de noodzaak tot eeuwige groei. Je leert het antwoord op de vraag: Waarom is er een alternatief voor geld nodig om een echt duurzame samenleving te krijgen?

En dat doe je niet met je hoofd… nee, dit is een kwestie van helemaal doorleven en tot het bot voelen waar het om gaat. Beetje oppervlakkig een verhaal aanhoren is er niet bij, lees dan de site maar even gauw!

Hoe ziet de workshop eruit?

We gaan van start met klein stukje theorie dat uw laatste geloof in het bankwezen kan doen instorten . Shock! Vervolgens ga je samen aan de slag met levendige discussies. Je zit ineens in het bestuur van een Groene Bank, of van een Groene Coöperatie. Nu staan jullie voor de keuze: groei of evenwicht!

Met deze werkvorm moet je het wel zelf... samen! uitzoeken!

Met deze werkvorm moet je het wel zelf… samen! uitzoeken!

In de tweede helft van de workshop onderzoeken we de alternatieven: de community currencies. Lets en Lets-uren zijn bekend in het circuit, maar in de workshop maak je kennis met 4 grote groepen alternatieve systemen, waaronder ook de cryptocurrencies als Bitcoin en circulaire ontwerpen als Kleureneconomie. De bedoeling hiervan is dat je ontdekt welke alternatieven eventueel bij je passen.

Gratis, maar niet voor niets

Deelname is gratis. Zo blijft de workshop open voor iedereen zonder budget. Het is wel mogelijk om een donatie te doen, zodat de kosten worden gedekt. Behalve Euro wordt ook de DAM geaccepteerd. Heb je de workshop gevolgd, dan weet je waarom.

Portfolio

De workshop Groei en Evenwicht is nooit af en wordt dus telkens herzien en verbeterd. In het verleden is de workshop al gegeven aan:

  • Ecodorp Festival, Bergen 2014
  • iweeks 2014, Wageningen
  • Transition Town Vallei & Duurzaam Wageningen
  • Transition Town Deventer
  • Transition Town Boxtel
  • Gevoel voor Humus (extra onderdeel) van Marc Siepman, De Enk, Rotterdam.